Algemene informatie

De RENAULT 4 CLUB NEDERLAND is op 31 maart 1991 opgericht. Initiatiefnemer was Fedor van der Molen, inmiddels al weer enige jaren erelid van de club. Eind 1991 waren er al 100 leden en dat is ledenaantal is een aantal jaren blijven groeien zodat er eind jaren '90 ruim 1700 leden waren. De Renault 4 was in die jaren ook nog vooral een praktische en goedkope gebruiksauto.

Met het afnemen van het aantal Renault's 4 in Nederland en de veranderende status van gebruiksauto naar liefhebbersauto is het ledenaantal gestaag teruggelopen naar zo'n 700 leden in 2009, maar inmiddels is een nieuwe generatie, die niet met de Renault 4 is opgegroeid, bezig met het ontdekken van de Renault 4 als bijzondere klassieke auto met veel gebruiksgemak en vrolijke uitstraling waardoor het ledenaantal weer aan het toenemen is.

De Renault 4 is dan ook een bijzondere, praktische, eigenwijze, vrolijke en betrouwbare, eerste echte 5-deurs auto, waar veel mensen verknocht aan zijn geraakt. Het blijven, 60 jaar na de introductie van de eerste exemplaren, auto's met een heel eigen karakter, vaak nagemaakt, maar nooit geëvenaard.

Algemene informatie
Algemene informatie
R4Club Nederland wordt gesponsord door