Deel 1 Mijn Renault 4 en ik ...

Dinsdag 30 juni 2015

Waarom een Renault 4?
Mijn geschiedenis met de R4 gaat heel wat jaren terug. Het begon met een geleende R4 voor een weekje vakantie in 1982. "Superhandig en goedkoop wagentje!", dacht ik toen. Natuurlijk werd mijn eerste auto een jaar later een R4 (TL) van 9 jaar jong. Daarna heb ik nog 2 GTL's gehad. Vooral de laatste heeft flink moeten werken tijdens mijn werk als adviseur in de landbouw. Destijds werd menig zandpad door mij ermee onveilig gemaakt. Een auto van de zaak maakte een eind aan mijn 1e-R4 tijdperk.
In de volgende 27 jaar hebben mijn vrouw en ik 2 kinderen grootgebracht die nu 22 en 24 jaar zijn.
Het 4rus kriebelde alweer een paar jaar en in 2012 was de tijd rijp voor mijn 2e R4-tijdperk. Ik ging op zoek en vond een goede beige GTL met niet al te veel werk aan. Gelukkig maar, want ik rijd liever als dat ik moet sleutelen. Het is mijn vierde vier, vandaar  dat er 4x4 achterop staat. Ik noem mijn 4tje Panthera, vanwege de panterprint stoelhoezen. Jullie kunnen deze wel eens gezien hebben op een evenement. De R4 club vond ik meteen een gezellige open club met mensen van allerlei pluimage.
Wat doe ik voor de club?
Sinds begin dit jaar ben ik het enige lid van de communicatie commissie. Dit houdt in dat ik probeer om met enige (on-)regelmaat nieuws op de website en in de Vrijbuiter te krijgen. Ben je bijvoorbeeld trots op een geslaagde restauratie of heb je iets anders te melden, laat het mij dan weten via "jan(at)r4club.nl".  Ik wil met alle plezier het stukje voor je schrijven, mocht je dat zelf niet kunnen. Naast mijn R4 heb ik fotografie als hobby. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van onze club en hoop nog lang van mijn 4tje te kunnen genieten.
De volgende keer kunt u over een ander clublid lezen die ook zijn vrije tijd deels in onze club steekt.
Tot ziens, Jan Verbeek