Deel 2 Mijn Renault 4 en ik

Dinsdag 21 juli 2015

Hallo Renault 4 liefhebbers,

Ik ben Rik Hasselman en ik ben moderator/beheerder van het Renault 4 forum. Woonachtig in Zwolle met vrouw en dochter. Ik heb een eigen gitaarlespraktijk aan huis en als hobby natuurlijk de Renault 4!

Als vrijwilliger ben ik al vele jaren actief bij de Renault 4 club. Eerst bij het magazijn en sinds een paar jaar als moderator/beheerder op het forum. We hebben een mooi en actief forum waar snel en goed (en soms ook heel grappig) gereageerd wordt op technische en minder technische vragen. Ik vind het mooi om te zien dat we elkaar zo goed kunnen helpen!

Mijn klassiekerverhaal begon lang geleden bij een Volvo 164, veel te roestig maar toch gekocht…na 2 jaar rijden moest het lasapparaat eraan te pas komen. Omdat ik geen lasapparaat had en al helemaal geen laservaring, heb ik de Volvo verkocht en ben ik vrij methodisch op zoek gegaan naar een andere klassieker: niet te duur, onderdelen moesten goed verkrijgbaar zijn en er moest een leuke club van zijn. Dat vond ik allemaal in de Renault 4. Bovendien was ik onmiddellijk verliefd op het guitige uiterlijk en de simpele techniek! Na vele viertjes te hebben bekeken vond ik uiteindelijk op Marktplaats een prachtige gele Renault 4 GTL, bouwjaar 1984. Wat was ik blij! Ik kon alleen maar breeduit grijnzen op de lange rit naar huis! Eenmaal thuis heb ik ook meteen maar een lasapparaat gekocht…

Inmiddels zijn we wat jaren verder. Het viertje ligt helemaal uit elkaar voor een body off restauratie. Het chassis is al klaar na vele laswerkzaamheden. Het spuiten heb ik zelf gedaan in een spuitcabine van pvc-buis, afdekfolie en ductape. Nu moet het laswerk aan de koets nog afgerond worden en dan gaat al het plaatwerk naar het schadebedrijf voor een verse laklaag. Ondertussen kan ik mooi verder met het opbouwen van het chassis. Al met al een flinke klus die af en toe in een stroomversnelling komt maar soms ook helemaal stil ligt i.v.m. een ander hobbyproject (Volkswagen LT28). Ik kwam erachter dat ik het rijden in een R4 echt wel mis tijdens zo’n restauratie. Daarom zijn er de afgelopen jaren ook wat andere viertjes gekomen (en gegaan). Wat een heerlijk karretje is het toch!

Veel 4-plezier gewenst! De volgende keer in “Mijn R4 en ik…”: Maarten Brinkman, coördinator van het  clubmagazijn in Loenen.

Rik