Sleutelen in het R4 Kwartier

Zaterdag 11 november 2017

SLEUTELEN in het R4 Kwartier.

11-11-2017, wat een mooie datum om een sleutel dag te hebben in ons R4 kwartier! We probeerden om op tijd in Beneden Leeuwen te zijn maar er stond al een blauwe R4f6 te popelen... Dus snel aan de slag, niet eens tijd voor koffie! Deze R4 heeft diversen problemen en zal op 9 december het ‘onderwerp’ (of zo je wilt: lijdend voorwerp) zijn van de workshop Versnellingsbak en Startmotor vervangen en wordt dan stevig onder handen genomen. Een leuk leermoment om daarbij te zijn. (Aanmelden kan nog via workshops@r4club.nl )

Onderwijl had René reeds een accukabel naar de startmotor vervangen; deze was in zeer slechte staat. Ook een irritant getik, wat al een jaar het mooie Renault 4 geluidje dwarsboomde, moest worden opgelost. Het bleek de uitlaat. Om dit goed te krijgen werd met hulp van Leo een slimme oplossing gevonden. (noodreparatie)

Bij de tweede blauwe Renault 4f6 moesten de trekstangrubbers vervangen worden (koeien ogen) Wat zaten die bouten vast… maar dank zij de brug waardoor op goede hoogte deze klus gedaan kon worden en de grote inzet van de eigenaar van de auto lukte het nog redelijk snel.

Een ding is zeker ook deze R4 komt een volgende keer terug, want doordat we de auto van onderen goed konden bekijken vonden we de volgende probleempjes: draagarm bus rechtsvoor,  drie fusee kogel hoesjes en een stuurkogel hoesje. Allemaal slijtage aan het rubber.  Dit is voor een volgende keer.  (en….. omzet magazijn!)

De derde R4 was een mooie rooie. De trots van onze penningmeester. Er waren wat ontstekingsproblemen. Na enig afstelwerk en enkele leermomenten later hadden we weer een schitterend lopende R4.

De volgende sleutel dag zal zijn 03-02-2018 omdat wij niet willen dat de R4-tjes door nattigheid en koude geplaagd worden.

Daarom: lente 2018 Weer SLEUTELEN in het R4 Kwartier, met René en Goos.