Interessante sleuteldag met serieuze problemen

Vrijdag 08 november 2019

Als eerste kwam er een F4 binnen met kraakgeluiden bij het nemen van een rechterbocht. De verdachte was de aandrijfas. Dit bleek juist, maar hij was niet kapot. Er zat helemaal geen vet meer in. We waren dus net op tijd voordat er echte schade aan de as zou ontstaan. We hebben de as weer van nieuw vet voorzien.

Toen een 4 GTL. Daaraan moest het een en ander aan laswerkzaamheden gebeuren. Maar bij nadere inspectie bleek deze 4 er wel erg slecht aan toe te zijn. Er moet veel meer aan gebeuren dan een gaatje in de bodem! Deze vier heeft wel erg veel aandacht nodig Eén heel project!

Een ander serieus probleem kwamen we tegen waar iedereen wel mee te maken heeft, is het probleem van de E10 brandstof. Dit hebben we nu echt in de praktijk op de sleuteldag meegemaakt.  We zagen flinke brandstof lekkage door een verteerde brandstofslang!! Het gevolg is ernstig brandgevaar!!
Wij raden echt iedereen aan serieus aandacht te geven aan dit probleem. De gevolgen kunnen zeer ernstig zijn. In dit geval was de slang volledig verteerd waardoor benzine op het spruitstuk. Gelukkig waren we er op tijd bij. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren.

Verder kwam er iemand met een 4TL om zijn viertje te laten beoordelen. Het was een hele mooie en deze meneer gaat ervoor zorgen dat hij zo mooi blijft.

Als laatste was er nog een GTL om olie van de versnellingsbak te verversen.  Dit gaat zoveel makkelijker op de brug en was dus snel weer gedaan.

Kortom het was weer een geslaagde sleuteldag

het sleutel team Goos Leo Rene