Sleuteldag R4 kwartier

Zondag 08 juli 2018

Vandaag weer een fantastische en mooie sleuteldag in het R4 Kwartier, maar het leek vandaag wel een dag voor de slecht lopende motoren.

Bijna alle 4tjes die vandaag langskwamen hadden een niet lekker lopende motor.

Een F6 die onregelmatig liep en afsloeg, dit bleek een probleem met de carburateur te zijn. De gasklep had zoveel speling dat dit niet goed af te stellen was. Deze carburateur moet echt gereviseerd worden, dus hebben we hier een leen carburateur in gemonteerd en de oude meegenomen voor revisie. De F6 liep direct merkbaar beter met de leencarburateur.

 

Een tweede R4 had het zelfde probleem, maar hier was de oplossing een stuk eenvoudiger. De aansluiting van de gaskabel bij de carburateur was defect. Nadat we deze hadden vervangen, kon hij weer netjes afgesteld worden.

Wel werd geconstateerd dat het spruitstuk iets lekt, dit wordt een vervolg reparatie.

 

Toen een F4 ook met een carburateur probleem. Deze carburateur reageert helemaal niet op de hoofdsproeier. De sproeier kon er helemaal uit  en de motor reageerde daar in het geheel niet op!

Dit is een typisch geval van een vervuilde carburateur.  Dit probleem wordt thuis verder aangepakt.

 

Daarna een r4 waarvan de eigenaar graag wilde leren hoe je zelf het een en ander correct afstelt.  Was in dit geval ook wel echt nodig  Zelf had hij alles keurig vernieuwd wat nodig was. Toch hebben we samen de auto netjes afgesteld en hij loopt weer als een zonnetje! En de eigenaar weer met de nodige kennis en ervaring naar huis.

 

Kortom weer een zeer geslaagde sleuteldag waar we lekker in de zon hebben gesleuteld!!