Sleuteldag zaterdag 3 maart

Woensdag 07 maart 2018

Sleutelen in het R4 Kwartier, zaterdag 3 maart 2018.

Op zaterdag 3 maart is de tweede sleuteldag van dit nieuwe jaar gehouden en Koning winter speelde ons ook deze tweede keer parten! Maar toch waren er nog twee Viertjes op komen dagen die we snel naar binnen loodsten en snel de deur dicht! Lekker warm binnen staan.
Van een F6 bleken de koplampen (de reflectors) niet geheel apk-waardig en deze moesten worden vervangen. Dit lukte wonderwel. Wel hebben wel voorzichtig gewerkt i.v.m. het toch wel broze kunststof van de grille.

De tweede 4 had meer problemen. Hij liep helemaal niet goed, ondanks dat hij door een garage was 'nagekeken'. Goos ontdekte dat er een ontstekingsprobleem was, de puntjes gingen bijna niet open! Gelukkig kon dit probleem vakkundig door hem worden opgelost en na een goede afstelling van de carburateur, hadden we een tevreden eigenaar die weer vrolijk naar huis kon rijden!

Nadat we de inwendige mens versterkt hadden, hebben we een door Goos gedoneerde 1100-motor incl. versnellingsbak gedemonteerd en de versnellingsbak inwendig gecontroleerd. Deze bleek als nieuw en heeft inmiddels een weg gevonden in het F4-restauratieproject van mij, Rene.

Kortom het was weer een gezellige en geslaagde sleuteldag. Op naar Sleuteldag nr. 3, op zaterdag 7 april in het R4 Kwartier te Beneden-Leeuwen!

Goos en Rene