Sleuteldag 2 juni

Dinsdag 05 juni 2018

Weer een druk bezochte sleuteldag vandaag in ons R4 Kwartier.

Na een goede kop koffie diende de eerste klus zich al een. Een motorkap met afgebroken schanier. Op papier een klein klusje... We dachten, doen we even, maar dat viel vies tegen!

Wat zat die afgebroken scharnierpin vast, met geen mogelijkheid los te krijgen!

Uiteindelijk hebben we de motorkap maar geheel gedemonteerd en de brander erop gezet. Toen wonnen we het van het scharnier!

Motorkap weer gemonteerd met nieuw scharnier. Een klusje van een half uur wat uiteindelijk bijna 2uur duurde!

 

Hierna bezich met een r4 waar alle vloeistoffen vervangen werden. 

Op zich geen probleem zou je zeggen, ware het niet dat er bij vorige werkzaamheden een ontluchting nippel was afgebroken.

Er moest dus een nieuwe remcilinder geplaatst worden. Dus al met al ook weer een kleine klus die een flinke klus werd!

 

De volgende 4 was een heel apart geval. De klacht was een tikkend geluid nadat de garage de aandrijfashoezen vervangen had. Deze garage had waarschijnlijk een offday.

Wat bleek, de spoorstangen zaten verkeerd gemonteerd in de koeienogen! En later kwamen we er achter dat van de 4 veren op de remblokken er maar 2 gemonteerd waren, waardoor de remblokken rammelden!

Wat een vreemd geluid geeft dat! Maar, probleem vakkundig opgelost en de eigenaar is weer blij!

 

In de middag kwam nog een mooi vroeg viertje uit 1968.

Daar moest de uitlaat van vervangen worden .Wat wonderwel zonder noemenswaardige problemen lukte. Alleen constateerden we dat de voorrem aanliep. Deze even gedemonteerd en weer goed gangbaar gemaakt!

 

Ook kwam Jan Willem van R-Quatre even langs om te buurten. Kon hij gelijk even zien wat bij de vierclub een sleuteldag inhoud.

 

Kortom  weer een gezellige en geslaagde sleuteldag !