Wat een plezier in het R4 Kwartier!

Zondag 03 september 2017

Wat een plezier in het R4 Kwartier /de eerste sleuteldag in huis.

 

René en ik konden meteen aan de slag, er was amper tijd voor koffie. Er waren meteen al 5 gegadigden die gebruik wilden maken van dit mooie club aanbod. Na enig beraad werden de bruggen gevuld met de viertjes. Op de achterste brug een viertje met een klein probleempje: “Even de remmen nakijken” Nou mensen, dan weet je het al. Achterremmen waren wel goed maar aan een kant erg vet (geen remolie). Wat blijkt?  De trotse bezitter had de lagers vervangen en alles goed gesmeerd (ook de remvoering). Tevens was hij zeer verbaast dat de lagers achter gesteld moesten worden (stond niet op het briefje bij de handleiding van de lagers). Bij deze was dat een goed leermoment om op een juiste wijze de achterwiellagers te stellen. En dan de voorremmen die zagen er uitstekend uit maar toch een probleem (ook voor ons René en mij). Het rechter wiellager is stuk dus wat nu te doen ? (Wij hebben niet het gereedschap om dit te vervangen). We zijn er als uitdaging (en omzet magazijn) toch aan begonnen en ver na sluitingstijd kon de trotse bezitter van de R4 naar huis! Ook kregen wij de indruk dat wij een ander viertje APK klaar moesten maken (dat gaat iets te ver bij een sleutel dag).

Wij moeten nog wel de lijntjes uitgaan zetten welke opdrachten kunnen wel en welke niet. Uitgangspunt moet zijn, dat wij de eigenaar van de R4 ondersteunen bij de reparatie.

Wij gaan tot en met december een keer per maand deze sleuteldag herhalen  (zie agenda website) en maken vòor 2018 bekend wat de spelregels worden.

Zo, hiermee is weer een geweldig nieuw stukje van onze toekomstvisie ingevuld!

Vriendelijke groeten René en Goos.