Geslaagde extra sleuteldag

Dinsdag 02 juli 2019

Op 29 juni was er een extra sleuteldag. Het werd een dag met uiteenlopende uitdagingen: Renate’s F6 had een olielekkage, die ernstiger leek dan dat het was. De aftapplug van de versnellingsbak kon je met de hand losdraaien, dat spaarde ons weer krachten op deze mooie warme zomerdag! De olielekkage was dus snel opgelost. Nog even het stuur recht gezet en een beschermplaat onder de versnellingsbak geplaatst. Deze was op vreemde wijze niet aanwezig. Renate was weer heel blij.

Daarna werd een viertje van nieuwe handremkabels voorzien (was hierop afgekeurd ) Dit was best een grotere klus maar uiteindelijk op het eind van de dag toch nog gelukt.

Van een ander viertje zouden we samen met de eigenaar het onderste achterkleprubber erin lijmen. Had hij nog nooit gedaan en hij was bang dat het niet goed  zou gaan. Echter, er zat nogal wat roest op de achterklep en dus was het niet verstandig om het rubber er op te plakken. Eerst maar de roest aanpakken en dan een nieuwe poging wagen!

Ook hebben we een erg mooi groen metallic viertje met schuifruit problemen geholpen. Deze auto zou ook scheef staan, maar dat hebben wij echt niet kunnen constateren. De auto stond gewoon goed! Gelukkig maar want scheefstand los je niet zo maar op.

 De grootste uitdaging was het viertje dat op de brug stond. De brug wilde nl niet meer naar beneden!  De eigenaar zag zich al met de trein naar huis gaan!! Maar met wat kunstgrepen hebben we de brug toch weer naar beneden gekregen. De brug moeten we maar even na laten kijken. Wie biedt zich aan om deze klus aan te pakken?

Als laatste van mijn eigen auto nog even de kleppen gesteld en een oranje gespoten klepdeksel gemonteerd. Leo wil nu ook een oranje klepdeksel, stond toch wel heel mooi! Hij was gewoon jaloers. Niet verder vertellen!
Leo heeft nog even zijn ontsteking afgesteld zodat hij de reis naar Thenay zonder problemen kan aanvangen.

Kortom een uitdagende en geslaagde extra sleuteldag.